Enkele post bekijken
  #1  
Oud 17th September 2008, 18:59
Believing Bart Believing Bart is offline
99% leerkracht
 
Geregistreerd op: Oct 2006
Locatie: H'thals
Posts: 691
Question Schooldag van 8u. tot 18u.?

Waarom geen poll bij dit voorstel?
--> Omdat het in mijn ogen belangrijk is om hier even dieper over na te denken en niet als gevolg van het 'buiten het kader'-denken direct het voorstel af te wijzen.

De discussie is geopend...
---------------------------------------------------------------
GROEN! wil schooldag van 8u. tot 18u.
Een schooldag van 8 tot 18 uur, met naast de klassieke lessen ook tijd voor recreatie, creatieve ontwikkeling en sport. Met dat voorstel trekt Groen! volgend jaar naar de kiezer, schrijven de Concentra-kranten.
Groen! vond voor het voorstel inspiratie bij jeugdauteur en ex-leraar Marc De Bel en in de Italiaanse hoofdstad Rome, waar de "onthaaste schooldag" al bestaat.


De langere schooldag zou meerdere problemen uit de wereld kunnen helpen, zegt Groen!-voorzitster Mieke Vogels. "Het is een fantastisch instrument tegen doelloos rondhangende kinderen. Bovendien lost het een deel van de problemen met de kinderopvang op", aldus Vogels. Er zou ook meer tijd zijn voor kinderen met een leerachterstand.

In het voorstel van de partij krijgt elke schoolklas twee leerkrachten, die werken in een ploegenstelsel: één van 8 uur tot 15 uur, de tweede van 13 uur tot 18 uur. Groen! doet een oproep aan betrokkenen uit het onderwijs, de kinderopvang en de buitenschoolse activiteiten om het idee voort uit te werken.

Bron: www.deredactie.be , 17 september 2008.
__________________
Wanneer de zon opkomt, totdat zij ondergaat!
Met citaat antwoorden