Enkele post bekijken
  #3  
Oud 3rd October 2008, 08:31
Véronique.Geudens Véronique.Geudens is offline
Registered User
 
Geregistreerd op: Sep 2006
Locatie: Vorselaar
Posts: 248
het vak SEI en WW

Ja lap é Bart Nu dacht ik een artikel als eerste te posten, heeft Bart dat al voor mij gepost!

Citaat uit Barts post:
"En niet alleen economie, maar zeker ook politiek hoort hierin te zitten. (Zie discussie stemrecht 16-jarigen) Ik denk ook aan solidariteit, aan ongelijkheid in België, aan actualiteit..."

Bart wat je zegt omtrent die solidariteit en politieke structuur in België, actualiteit, .... dit wordt namenlijk al geïntegreerd in het vak SEI en WW. Je moet maar eens die boeken erbij nemen en dan zul je zien dat net die thema's al in een vakoverschrijdend thema zijn gegoten!
Maar het zou inderdaad geen slecht idee zijn om er een soort van "maatschappelijke vorming" van te maken. Ik zou het met alle plezier alvast willen geven


___________________________________

Hieronder het artikel uit Gazet Van Antwerpen 2 oktober 2008:
02/10 Vandenbroucke wil meer economie op school
Vlaams minister van Onderwijs Frank Vandenbroucke wil de Vlaamse leerlingen meer bewust maken over economie. Vandenbroucke zei dit in het radioprogramma Peeters en Pichal op Radio 1.


Vandenbroucke zegt dit naar aanleiding van de bankcrisis van de afgelopen weken.

De SP.A-minister liet zich het volgende ontvallen op het radioprogramma: "Ik wens dat in heel het onderwijs, in alle richtingen, alle leerlingen geconfronteerd worden met het sociaal-economische leven. Om dat te bereiken zal ik de eindtermen laten herzien."

Begrijpbaar
Vandenbroucke wil de economie begrijpbaar maken voor de studenten door de eindtermen aan te passen. "Vandaag zijn er leerlingen die helemaal niks te horen krijgen over economie. Dat is niet vol te houden", zegt Vandenbroucke. De minister wil zijn plan in het schooljaar 2010-2011 concretiseren.
Met citaat antwoorden