Enkele post bekijken
  #2  
Oud 5th January 2009, 08:53
Smits.Diede Smits.Diede is offline
Diede Smits
 
Geregistreerd op: Sep 2007
Locatie: Herentals
Posts: 174
Het is verschrikkelijk dat kinderen van laaggeschoolde ouders minder kansen krijgen. Het is een probleem dat eigenlijk al heerst in de lagere en secundaire school. De afstand tussen de school en het gezin is vaak te groot. Kinderen uit kansarme gezinnen hebben minder kans op slagen en worden ook vlugger doorverwezen naar het buitengewoon onderwijs.

Eigenlijk is dat niet zo raar als je kijkt naar de omstandigheden waarin het kind leeft. Vaak hebben ze thuis geen rustige plek om voor school te werken. Ze kunnen zich moeilijk concentreren, weten niet hoe ze moeten plannen en missen zelfvertrouwen. Bovendien moet je weten dat kinderen praten zoals hun ouders. Ze nemen niet alleen de woorden en constructies over, maar ook de onderwerpen. Dus als ouders hun taal op een beperkte manier gebruiken, zullen kinderen dat ook doen.

Natuurlijk kan je hier iets aan doen: differentiëren is de boodschap. Het beste halen uit elk kind, rekening houdend met zijn achtergrond. Alleen zo krijgen zij de kansen die zij verdienen.
Met citaat antwoorden