![]() |
|
![]() |
|
Onderwerp Opties | Stem op Onderwerp | Weergave Modus |
|
#1
|
|||
|
|||
Kachels en fijn stof
Het fijn stof dat vrijkomt, kan niet voldoende gefilterd worden wanneer we ademen en doen we dus gewoon binnen. Logisch dat dit schadelijk is voor de gezondheid. Goed voor het milieu is het natuurlijk ook niet. Alles komt via de schoorsteen in de buitenlucht terecht.
Ik vind het belangrijk dat mensen zich bewust zijn van wat gezond en wat ongezond is. Ik zeg niet dat je nu ineens je kachel niet meer mag gebruiken maar zo kan je bijvoorbeeld 1 keer per week de kachel aandoen i.p.v. 5 keer per week. Gewoon een beetje opletten vraagt niet veel moeite en kan vaak al wonderen doen voor onze gezondheid en het milieu ![]() |
#2
|
|||
|
|||
De mensen weten wel dat kachels en open haarden gevaarlijk zijn, maar het is goed dat men dat nog eens vermeldt in de krant. Zo worden de mensen er nogmaals op attent gemaakt. Dat het verbranden van hout niet echt gezond is, wist ik wel. Dat het echter kankerverwekkend is, is nieuw voor mij.
Ik ga volledig akkoord met Lieselotte wanneer ze zegt dat de onderzoekers geregeld ontdekken dat een bepaald product kanker kan teweeg brengen. Tegenwoordig kan je van heel wat soorten drank of voedsel kanker krijgen. De lucht die we inademen kan ook bijdragen tot het verwekken van kanker. Dan stel je je natuurlijk de vraag: wat is volkomen veilig? Waar krijg ik zeker geen kanker van? Bij iedere uitvinding die we doen is er telkens wel iets negatiefs aan verbonden. Het blijft dus een uitdaging om producten/middelen uit te vinden die geen slechte invloed hebben op de mens of zijn milieu. |