![]() |
|
![]() |
|
Onderwerp Opties | Zoek in onderwerp | Waardeer Onderwerp | Weergave Modus |
|
#1
|
|||
|
|||
Enkele bedenkingen
Tegenwoordig moet alles zo hygiënisch mogelijk zijn. Daarmee ben ik het redelijk eens. Maar er zijn grenzen vind ik. Vroeger deed men over cash geld nooit zo lelijk qua hygiëne. Waarom nu ineens wel?
De mensheid in het algemeen wordt door al deze hygiëne gewoon veel vatbaarder voor (natuurlijk) bacteriën waartegen we ons afweren. Wat mij dus niet zo'n goed idee lijkt. Na de dioxine-crisis zijn mensen wel veel voorzichtiger geworden wat betreft voeding. Bijvoorbeeld in de Delhaize wordt al het vlees voorverpakt in folie, puur voor de hygiëne. Uiteindelijk een beetje hypocriet misschien want vóór dat het vlees in die verpakking kwam, hebben al veel mensen dat vlees vastgehad. Wat betreft tijdbesparing vind ik de automaten wel een goed idee. Wat het sociaal contact betreft dan weer niet. Diegenen die de klanten bedienen zullen volgens mij minder aandacht besteden aan de klanten en meer als robots gaan werken. Hetzelfde in Delhaize, waar we ons vlees aan de toog bestelden, is nu het sociaal contact gereduceerd tot nul. Geef mij dus toch maar de ouderwetse slagerij zoals de inmiddels heel populaire 'Slagerij Van Genechten'. Waar men niet te flauw omgaat met ons afweersysteem. |
#2
|
|||
|
|||
Qua tijdsbesparing en veiligheid (scannen op vervalsing) kan dit volgens mij zeker een goede beslissing zijn. Op sociaal niveau zou er toch ook geen probleem mogen zijn; je kan toch praten met de klant terwijl hij bediend wordt?
Ook voor het personeel is het denk ik gemakkelijker. Zij kunnen geen foutief wisselgeld terug geven of fout tellen, zo klopt de kassa van de slager altijd (tenzij er iets mis is met de automaat). Ik heb ook eens in de GB moeten betalen aan een automaat i.p.v. aan de dame achter de kassa en ik zag er eigenlijk geen graten in. |