![]() |
|
![]() |
|
Onderwerp Opties | Zoek in onderwerp | Waardeer Onderwerp | Weergave Modus |
|
#1
|
||||
|
||||
Ik ben zelf zeven jaar vegetariër geweest en het is inderdaad perfect mogelijk om alle vitamines binnen te krijgen en toch lekker vegetarisch te koken! Je moet er natuurlijk wel de tijd en de moeite in willen steken!
Natuurlijk als je veganistisch bent, kan ik me moeilijk voorstellen dat je alle vitaminen op natuurlijke wijze kan binnenkrijgen... Maar in de apatheek verkopen ze nu praktisch elke vitamine apart (hoewel ik dan de zin niet echt meer zie van het veganistisch eten). Ik vind het raar dat ze nu ineens afkomen dat juist dit vitmanetekort de kans zou vergroten op een aangeboren afwijking. Want andere onderzoeken tonen dan weer aan dat vegetarisch eten juist heel gezond is als je een beetje moeite doet voor je voeding?! |
#2
|
||||
|
||||
Ik denk hier toch ook eerder aan veganisten dan aan vegetariers. Want veganisten mijden vlees, melk, eieren etc.
Ik zie zoals Sepp ook niet als een ideaal om dan naar de apotheker te gaan en suplementen te kopen. Want wie weet wat ze daar allemaal insteken. Het is altijd wel iets, als je zwanger bent kan je volgens mij gewoon best zo gezond mogelijk eten en niet teveel eten van dingen. Ik heb onlangs een onderzoek gelezen dat bijvoorbeeld zegt dat wanneer je bepaalde voedingsstoffen zoals noten gaat mijden tijdens je zwangerschap dat je kind veel meer kans heeft dat hij of zij allergisch wordt voor noten. Omdat de baby hier nooit mee in contact gekomen is. Dus dat het zelfs goed is voor je baby om heel kleine hoeveelheden van dergelijke stoffen te eten in plaats van deze te mijden. |