actualiteitsforums  

Ga Terug   actualiteitsforums > Thomas More Kempen > Onderwijs > Onderwijsvisie
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Home FORUMS Registreer Arcade Zoeken Posts van vandaag Markeer Forums als Gelezen

Antwoord
 
Onderwerp Opties Zoek in onderwerp Waardeer Onderwerp Weergave Modus
  #1  
Oud 4th October 2013, 15:05
Leen.Buyens Leen.Buyens is offline
Registered User
 
Geregistreerd op: Mar 2012
Locatie: Gierle
Posts: 87
Ik voel me persoonlijk aangesproken als ik het artikel lees. Dit is geen goed teken, want ik denk dat we op de Thomas More Hogeschool Kempen toch deftig worden klaargestoomd voor het echte werk. Zowel op gebied van lesinhouden, didactische principes als praktijkervaring denk ik dat we toch wel goed zitten.
Met de mening van L*en van Overveld als ze zegt dat er geen onderscheid gemaakt mag worden tussen leerkrachten die uit het aso, tso of bso komen. Als je de lerarenopleiding met succes doorloopt ben je het waard om voor de klas te staan, eender welke voorgeschiedenis je hebt! Maar wat Pedro De Bruyckere zegt, dat de leerkracht een zeer belangrijke opdracht heeft in de schoolsituatie is ook waar. Ik begrijp dus wel dat men veel belang hecht aan een goede lerarenopleiding. In die zin kan ik het onderzoek dus wel appreciëren, men is bezorgd over de toekomstige leerkrachten van hun kinderen. En begrijpelijk ook. Welke ouder wil nu dat een leerkracht met een (te?) laag niveau hun kinderen onderwijst?
Het artikel dat Veronique Peeters hierbij aanhaalt, geeft toch wel een pijnpunt weer denk ik. Het gaat niet enkel over de lerarenopleiding zelf, ook praktijkervaring, stage is belangrijk. Door de mentoruren af te schaffen komt men geen stap vooruit. Want het is net zinvol dat leerkrachten met een minimum aan praktijkervaring een ervaren mentor krijgen om hen tips en tricks te tonen, om hen te helpen bij problemen. Door de mentoruren af te schaffen, schaft men voor een deel ook die 'bijstand' af. Want wie gaat er nu tips en tricks doorgeven als hij/zij daar geen tijd voor heeft?
Ik denk dat beide partijen (zowel de lerarenopleidingen als de minister) eens moeten gaan samenzitten zodat ze elk hun visies op tafel kunnen leggen. Misschien kan men zo tot een oplossing komen die voor beide partijen haalbaar is. In een conflict ben je immers altijd met 2.
Met citaat antwoorden
Antwoord


Onderwerp Opties Zoek in onderwerp
Zoek in onderwerp:

Uitgebreid Zoeken
Weergave Modus Stem op dit onderwerp:
Stem op dit onderwerp::

Posting Regels
Je mag niet nieuwe onderwerpen maken
Je mag niet reageren op posts
Je mag niet bijlagen posten
Je mag niet jouw posts bewerken

vB code is Aan
Smilies zijn Aan
[IMG] code is Aan
HTML code is Uit
Forumsprong



Alle tijden zijn GMT +2. De tijd is nu 18:07.


Powered by: vBulletin Version 3.0.6
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.